L’OR Flavours Καραμέλα & Crème Brûlée

ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΩΝ L’OR COFFEE ARTISTS

Οι διακριτικές & σκούρες νότες καραμέλας ενός freddo L’OR Flavours Καραμέλα συνδυάζονται περίτεχνα με ένα κρεμώδες επιδόρπιο με τραγανή επικάλυψη ζάχαρης για μια άρτια πρόταση freddo pairing και σε καλούν να αφεθείς σε μία απολαυστική εμπειρία. Δώστε γεύση στη μέρα σας!

προετοιμασία

20 λεπτά

μαγείρεμα

10 λεπτά

χρόνος ψύξης

2 ώρες

 

ΥΛΙΚΑ

  • 3 γρ. φύλλα ζελατίνης
  • 5 κρόκοι αυγών
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη + 2 κουταλιές της σούπας επιπλέον
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού τσίλι σε σκόνη
  • 2 κάψουλες L'OR Flavours Καραμέλα
  • 1 λοβός βανίλιας, σχισμένος
  • 60 γρ. μαύρη σοκολάτα 70%, χοντροκομμένη

 

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

  1. Καλύψτε τα φύλλα ζελατίνης με κρύο νερό και αφήστε τα στην άκρη για 5 λεπτά να μαλακώσουν.

  2. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπήστε δυνατά τους κρόκους, τη ζάχαρη και τη μισή σκόνη τσίλι, μέχρι το μείγμα να γίνει ανοιχτό κίτρινο και πολύ κρεμώδες.

  3. Ρίξτε την κρέμα γάλακτος και τον L'OR Flavours Καραμέλα σε ένα κατσαρολάκι σε δυνατή φωτιά, προσθέστε τον λοβό βανίλιας και αφήστε να πάρει μια ελαφριά βράση. Αποσύρετε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και ρίξτε το μείγμα σιγά σιγά στους κρόκους, ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα για να ενσωματωθούν. Βάλτε το μείγμα των αυγών ξανά στο κατσαρολάκι, μειώστε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και μαγειρέψτε για 1-2 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα, μέχρι η κρέμα να αρχίσει να βράζει.

  4. Αποσύρετε το κατσαρολάκι από τη φωτιά, στύψτε τα φύλλα ζελατίνης με το χέρι σας για να στραγγίσετε το περίσσιο νερό και ανακατέψτε τα με το σύρμα στην κρέμα. Προσθέστε τη σοκολάτα και ανακατέψτε ξανά με το σύρμα μέχρι να λιώσει και να ομογενοποιηθεί και, στη συνέχεια, προσθέστε την υπόλοιπη σκόνη τσίλι, ανάλογα με την προτίμησή σας.

  5. Έπειτα, περάστε το μείγμα από ψιλό κόσκινο και μοιράστε το σε 6 ρηχά φορμάκια χωρητικότητας ½ φλιτζανιού. Βάλτε τα στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες ή μέχρι να σταθεροποιηθούν. Η κρεμ μπρουλέ σας είναι σχεδόν έτοιμη.

  6. Για το σερβίρισμα, πασπαλίστε κάθε κρέμα με λίγη άχνη ζάχαρη και ανακινήστε απαλά για να πάει παντού. Χρησιμοποιώντας ένα φλόγιστρο*, λιώστε τη ζάχαρη μέχρι να γίνει καραμέλα και αφήστε τη να κρυώσει για λίγα λεπτά, για να σκληρύνει και να γίνει σαν γυαλί.

* Αν δεν διαθέτετε φλόγιστρο, προθερμάνετε τον φούρνο σας στο γκριλ στην υψηλότερη ρύθμιση και τοποθετήστε μια σχάρα στο επάνω ράφι. Γεμίστε ένα σκεύος κατάλληλο για φούρνο με θρυμματισμένο πάγο και νερό και τοποθετήστε μέσα τα πιάτα σας. Το κρύο λουτρό θα εμποδίσει την κρέμα να ψηθεί, ενώ η ζάχαρη στην κορυφή θα καραμελώσει σε περίπου 3 με 4 λεπτά.

L’OR Flavours Βανίλια & Tiramisu

ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΩΝ L’OR COFFEE ARTISTS

Οι L'OR Coffee Artists προτείνουν το απόλυτο freddo pairing ενός freddo L'OR Flavours Βανίλια, με ένα πεντανόστιμο επιδόρπιο τιραμισού, για τους λάτρεις του καφέ. Ο συναρπαστικός και εκλεπτυσμένος freddo με γεύση βανίλια έρχεται για να απογειώσει τη γευστική σου εμπειρία συνδυάζοντας τις ζωηρές νότες βανίλιας με την ιδιαίτερη γεύση των μπισκότων speculoos, του τιραμισού. Αφέσου κι εσύ σ' αυτή τη μοναδική γευστική εμπειρία freddo pairing και απόλαυσέ τη με όλες σου τις αισθήσεις.

προετοιμασία

20 λεπτά

ΥΛΙΚΑ

  • 2 μερίδες
  • 50 γρ. μπισκότα speculoos
  • 20 ml καφές L'OR Flavours Βανίλια
  • 150 γρ. κρέμα για τιραμισού
  • Ένα μπολ φρέσκα βατόμουρα

 

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

  1. Ψιλοκόψτε τα μπισκότα speculoos και ετοιμάστε ένα φλιτζάνι καφέ L'OR Flavours Βανίλια. Χρησιμοποιήστε 1 κάψουλα.
  2. Βάλτε μια κουταλιά της σούπας θρυμματισμένα μπισκότα και ένα κουταλάκι του γλυκού καφέ και στα δύο ποτήρια.
  3. Βάλτε μια κουταλιά της σούπας θρυμματισμένα μπισκότα και ένα κουταλάκι του γλυκού καφέ και στα δύο ποτήρια.
  4. Προσθέστε μια τελευταία στρώση θρυμματισμένων μπισκότων από πάνω και γαρνίρετε με μερικά βατόμουρα.

L’OR Flavours Σοκολάτα & Cheesecake καφέ

ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΩΝ L’OR COFFEE ARTISTS

Εκπλήξτε τις γευστικές σας αισθήσεις συνδυάζοντας τσίζκεϊκ με freddo με γεύση σοκολάτα. Η βάση μπισκότου σε συνδυασμό με τις απαλές νότες μαύρης σοκολάτας δημιουργούν μοναδική freddo pairing πρόταση από τους L’OR Coffee artists και σου προσφέρουν μια εκρηκτική σοκολατένια επίγευση για να τη μοιραστείτε με τους φίλους και την οικογένειά σας. Συνδυάστε με freddo L’OR Flavours Σοκολάτα για πιο δυνατή απόλαυση.

προετοιμασία

30 λεπτά

μαγείρεμα

55 λεπτά

χρόνος ψύξης

1 ώρες

 

ΥΛΙΚΑ

Για φόρμα 24 εκατοστών με αποσπώμενη βάση

 

Για τη βάση του τσίζκεϊκ:

  • 170 γρ. από τα αγαπημένα σας μπισκότα, όπως Oreo®*,
    μπισκότα digestive ή κράκερ γκράχαμ
  • 90 γρ. λιωμένο βούτυρο

 

Για το τσίζκεϊκ με καφέ:

  • 80 ml (2 κάψουλες) δυνατού αρωματισμένου εσπρέσο L’OR Flavours Σοκολάτα
  • 600 γρ. τυρί κρέμα με πλήρη λιπαρά
  • 200 γρ. ζάχαρη άχνη
  • Μια πρέζα αλάτι
  • 3 κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • 200 ml κρεμ φρες
  • 3 αυγά, συν 1 κρόκο αυγού
  • 50 γρ. τριμμένη μαύρη σοκολάτα

Προαιρετικά: σκόνη κακάο ή/και τρίμματα σοκολάτας για να διακοσμήσετε το κέικ σας

*Επωνυμία που ανήκει σε τρίτο μέρος, το οποίο δεν έχει καμία σχέση με την JACOBS DOUWE EGBERT

 

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

  1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180C και λαδώστε με βούτυρο μια φόρμα 24 εκ. με αποσπώμενη βάση.
  2. Φτιάξτε τον καφέ και αφήστε τον στην άκρη να κρυώσει για να τον προσθέσετε αργότερα στο μείγμα του τσίζκεϊκ.
  3. Βάλτε τα μπισκότα για τη βάση σε ένα πλαστικό σακουλάκι και χρησιμοποιήστε έναν πλάστη για να τα θρυμματίσετε. Ρίξτε τα τρίμματα σε ένα μπολ και ανακατέψτε τα με το λιωμένο βούτυρο.
  4. Απλώστε το μείγμα μπισκότων ομοιόμορφα στον πάτο της φόρμας και πιέστε το για να γίνει μια σταθερή βάση.
  5. Χτυπήστε το τυρί κρέμα σε ένα ηλεκτρικό μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα για 3 λεπτά. Προσθέστε σιγά σιγά τη ζάχαρη, μια πρέζα αλάτι και το αλεύρι. Ανακατέψτε καλά.
  6. Προσθέστε την κρεμ φρες σε χαμηλή ταχύτητα και έπειτα ένα ένα τα αυγά, μέχρι να αναμειχθούν καλά. Μην ανακατεύετε για πολλή ώρα, γιατί το μείγμα πρέπει να είναι αφράτο.
  7. Ανακατέψτε απαλά τον εσπρέσο μέσα στο μείγμα κρέμας τυριού.
  8. Αδειάστε το μείγμα του τσίζκεϊκ στη φόρμα. Χτυπήστε τη φόρμα πάνω στον πάγκο για να αφαιρέσετε τυχόν φυσαλίδες αέρα.
  9. Ψήστε το τσίζκεϊκ για 15 λεπτά στους 180C και, στη συνέχεια, χαμηλώστε τη θερμοκρασία στους 110C για τα υπόλοιπα 40 λεπτά.
  10. Όταν βγάλετε το τσίζκεϊκ καφέ από τον φούρνο, κουνήστε προσεκτικά τη φόρμα. Αν η γέμιση φαίνεται σφιχτή, το τσίζκεϊκ σας έχει ψηθεί πλήρως.
  11. Αφήστε το τσίζκεϊκ στον φούρνο με την πόρτα ανοιχτή για άλλη μια ώρα μέχρι να κρυώσει.
  12. Τέλος, βάλτε το ψημένο τσίζκεϊκ καφέ στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες, για να γίνει πιο σφιχτό.
  13. Πασπαλίστε το κέικ με τριμμένη μαύρη σοκολάτα ως γαρνιτούρα και σερβίρετε. Μπορείτε, επίσης, να προσθέσετε μερικούς νόστιμους κόκκους καφέ καλυμμένους με σοκολάτα.