ΜΟΥΣ ΚΑΦΕ

Μερίδες: 2 - 4 μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας::
30 λεπτά
Χρόνος αναμονής: :
6 ώρες

Περιποιηθείτε τους καλεσμένους σας με αυτή τη συνταγή για μους καφέ. Προσθέστε τον αγαπημένο σας εσπρέσο ή ristretto για μια υπέροχη γεύση καφέ. Μπορείτε εύκολα να φτιάξετε τη μους καφέ από το προηγούμενο βράδυ. Απολαύστε την!

Υλικά

  • 60 ml δυνατός L'OR Espresso Onyx, Ristretto (ντεκαφεϊνέ) ή Forza
  • 2 κρόκοι αυγών
  • 2 ασπράδια αυγών
  • 60 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 220 γρ. φρέσκια σαντιγί
  • Μια πρέζα αλάτι

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

  1. 01

    Προετοιμασία

  2. 02

    Hoe maak je dit heerlijke nagerecht voor de feestdagen?

  3. 03

    Φτιάξτε τον αγαπημένο σας δυνατό εσπρέσο ή ristretto. Ο καφές πρέπει να δυνατός, ώστε να δώσει μια γευστική ώθηση σε αυτό το επιδόρπιο, γι' αυτό μη φοβηθείτε να επιλέξετε μια έντονη γεύση.

  4. 04

    Μετρήστε 60 ml ζεστού καφέ, προσθέστε μια πρέζα αλάτι και στη συνέχεια βάλτε τον στο ψυγείο για να κρυώσει.

  5. 05

    Όταν ο καφές κρυώσει, χτυπήστε τον καλά με τους κρόκους των αυγών χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτρικό μίξερ και βάλτε τον ξανά στο ψυγείο.

  6. 06

    Προσθέστε τη μισή ζάχαρη στη σαντιγί και χτυπήστε τη μέχρι να σφίξει.

  7. 07

    Χρησιμοποιώντας καθαρά σύρματα, ανακατέψτε το κρύο μείγμα καφέ και αυγών με τη σαντιγί. Έπειτα, καθαρίστε και πάλι τα σύρματα χρησιμοποιώντας μια καθαρή χαρτοπετσέτα και λίγο χυμό λεμονιού.

  8. 08

    Σε ένα μπολ από ανοξείδωτο ατσάλι, χτυπήστε τα ασπράδια των αυγών με την υπόλοιπη ζάχαρη μέχρι να σφίξουν.

  9. 09

    Ανακατέψτε απαλά το μείγμα της σαντιγί με τα ασπράδια, χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα.

  10. 10

    Χρησιμοποιήστε γιορτινά μπολ για να σερβίρετε τη μους σας. Μοιράστε το μείγμα καφέ στα μπολ, σκεπάστε τα και βάλτε τα στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες.

  11. 11

    Χρησιμοποιήστε σκόνη κακάο, σοκολάτα για διακόσμηση ή βρώσιμα λουλούδια για να κάνετε το γλυκό σας ακόμα πιο εντυπωσιακό.