Café Liégeois

Μερίδες: Για ένα μπολάκι παγωτού
Χρόνος προετοιμασίας::
15 λεπτά

Αυτό το γαλλικό επιδόρπιο καφέ είναι ένας απολαυστικός συνδυασμός γευστικού εσπρέσο, παγωτού βανίλιας, σαντιγί, καραμέλας και μιας ιδέας ολλανδικού τζιν. Απογειώστε την αγάπη σας για τον καφέ με αυτή τη συνταγή για επιδόρπιο με βάση τον καφέ.

Υλικά

  • 2 κάψουλες L'OR Espresso (οι L'OR Forza, Onyx, Ristretto ή Supremo θα ήταν ιδανικοί)
  • 1 μπάλα παγωτό βανίλια
  • 20 ml φρέσκια σαντιγί
  • Μια δόση σιρόπι καραμέλας
  • Προαιρετικά: σκόνη κακάο ή σοκολατένια τρούφα για το σερβίρισμα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

  1. 01

    Βάλτε ένα μπολάκι παγωτού στο ψυγείο.

  2. 02

    Σε ένα άλλο μπολάκι, προσθέστε το σιρόπι καραμέλας.

  3. 03

    Φτιάξτε 2 φλιτζάνια από τον αγαπημένο σας εσπρέσο, ρίξτε τον πάνω από το σιρόπι καραμέλας και ανακατέψτε.

  4. 04

    Προσθέστε το παγωτό βανίλια στο κρύο μπολάκι παγωτού και, στη συνέχεια, ρίξτε από πάνω τον καφέ.

  5. 05

    Χτυπήστε ελαφρά τη σαντιγί και ρίξτε την πάνω από το επιδόρπιο, χρησιμοποιώντας την κυρτή πλευρά ενός κουταλιού.

  6. 06

    Προσθέστε μια λεπτή στρώση σκόνης κακάο ή σοκολατένιας τρούφας, για να μεταμορφώσετε τον καφέ Liégeois σε πεντανόστιμη λιχουδιά για μετά το δείπνο.