Συνταγή για κέικ σοκολάτας μόκα

Μερίδες: Για φόρμα 26 εκατοστών
Χρόνος προετοιμασίας: :
45 λεπτά
Χρόνος ψύξης::
2 ώρες

Η σοκολάτα με τον καφέ είναι ένας πραγματικά ονειρεμένος συνδυασμός. Το κέικ μόκα είναι αγαπημένο για πολλούς λάτρεις του καφέ. Με αυτή τη συνταγή θα εκπλήξετε όλους τους καλεσμένους σας! Είτε ψάχνετε για ένα εντυπωσιακό χριστουγεννιάτικο επιδόρπιο, είτε για ένα σχετικά εύκολο κέικ για το απόγευμα της Κυριακής, αυτό το κέικ θα ικανοποιήσει όλες τις επιθυμίες σας. Απλό και εντυπωσιακό. Είναι ένα χορταστικό κέικ, οπότε ένα μικρό κομμάτι είναι αρκετό. Αυτή η συνταγή είναι μια ωδή στη μόκα.

Υλικά

  • Για τη βάση του κέικ μόκα:
  • 350 γρ. μπισκότα σίτου με σοκολάτα (ή άλλα μπισκότα)
  • 125 γρ. βούτυρο
  • Για την γκανάς (γέμιση):
  • 40 ml εσπρέσο από κάψουλεςL'OR Espresso Forza δυνατός με νότες σοκολάτας
  • 200 ml σαντιγί
  • 250 γρ. μαύρη σοκολάτα, ψιλοκομμένη
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι
  • 50 γρ. βούτυρο
  • .
  • Για τη σαντιγί σοκολάτας (γαρνιτούρα):
  • 250 ml σαντιγί
  • 2 κουταλιές της σούπας κακάο
  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 4 κουταλιές της σούπας νερό
  • 1 φακελάκι πηκτικό μέσο για τη σαντιγί

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

  1. 01

    .

  2. 02

    .

  3. 03

    Όταν γίνει μια ελαφριά σοκολατένια σαντιγί, είναι έτοιμη για χρήση.

  4. 04

    Ανακατέψτε τα θρυμματισμένα μπισκότα με το λιωμένο βούτυρο.

  5. 05

    Ανακατέψτε τη σαντιγί με το μέλι σε ένα κατσαρολάκι και αφήστε να πάρει μια βράση. Προσθέστε 40 ml καφέ.

  6. 06

    Ανακατέψτε τη σαντιγί με το πηκτικό μέσο.

  7. 07

    Ανακατέψτε το κακάο, τη ζάχαρη και το νερό μαζί μέχρι να σχηματιστεί μια πάστα.

  8. 08

    Αφήστε τη να σταθεροποιηθεί στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.

  9. 09

    Βάλτε την ψιλοκομμένη σοκολάτα σε ένα μπολ. Ρίξτε από πάνω το καυτό μείγμα κρέμας-καφέ. Ανακατέψτε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.

  10. 10

    Βγάλτε τη βάση του κέικ από το ψυγείο και περιχύστε την γκανάς από πάνω.

  11. 11

    Για τη βάση:

  12. 12

    Για τη γαρνιτούρα με σαντιγί σοκολάτας:

  13. 13

    Διακοσμήστε το κέικ μόκα με την κρέμα σοκολάτας.

  14. 14

    Η βάση του κέικ σοκολάτας μόκα είναι έτοιμη. Μπορείτε να προσθέσετε μια γαρνιτούρα της επιλογής σας. Μπορεί να είναι απλή σαντιγί, σαντιγί σοκολάτας ή σαντιγί καφέ. Τη συνταγή για τη σαντιγί σοκολάτας μπορείτε να τη βρείτε παρακάτω. Για τη σαντιγί καφέ, αντικαταστήστε το κακάο με σκόνη καφέ.

  15. 15

    Θρυμματίστε τα μπισκότα. Χρησιμοποιήστε έναν επεξεργαστή τροφίμων ή ένα γουδί.

  16. 16

    Καλύψτε τη φόρμα με χαρτί ψησίματος. Χρησιμοποιήστε το μείγμα των μπισκότων για να καλύψετε τον πάτο και τα πλαϊνά της φόρμας.

  17. 17

    Λιώστε το βούτυρο σε ένα τηγάνι.

  18. 18

    Πιέστε με ένα κουτάλι. Τοποθετήστε τη φόρμα στο ψυγείο για τουλάχιστον 10 λεπτά.

  19. 19

    Προσθέστε το βούτυρο. Χρησιμοποιήστε ένα μίξερ χειρός για να φτιάξετε μια γκανάς.

  20. 20

    Τώρα μπορείτε να ασχοληθείτε με τη γέμιση γκανάς μόκα:

  21. 21

    Φτιάξτε ένα φλιτζάνι καφέ της επιλογής σας. Σας προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε τις κάψουλες καφέ L'OR Espresso Forza, που προσφέρουν έντονη γεύση καφέ με νότες σοκολάτας. Θα ταιριάξει πολύ ωραία με το υπόλοιπο κέικ.

  22. 22

    Χτυπήστε το μείγμα κρέμας σοκολάτας σε μίξερ ή σε επεξεργαστή τροφίμων.

  23. 23

    Προαιρετικά, μπορείτε να το διακοσμήσετε με νιφάδες σοκολάτας.

  24. 24

    Σερβίρετε το κέικ σας.