ΚΑΦΕΣ ΒΙΕΝΟΥΑ

Μερίδες: Μερίδες: 8
Χρόνος προετοιμασίας::
5 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος::
5 λεπτά

Θέλετε να σερβίρετε κάτι ξεχωριστό το Πάσχα; Αυτή η συνταγή για καφέ βιενουά θα είναι κάτι μοναδικό που θα απολαύσουν όλοι. Ένας καφές με σαντιγί, καλή σοκολάτα και πασπαλισμένη κανέλα. Τι καλύτερο; Η κρέμα και η σοκολάτα προσφέρουν όση γεύση και γλυκύτητα χρειάζεται στον καφέ, ενώ η σαντιγί με την κανέλα τον κάνουν ξεχωριστή λιχουδιά για κάθε ειδική περίσταση. Είναι βέβαιο ότι αυτή η συνταγή θα ικανοποιήσει τους καλεσμένους σας και, επίσης, μπορείτε να ξεδιπλώσετε τη δημιουργικότητά σας με τη γαρνιτούρα. Χρησιμοποιήστε διάφανα, γυάλινα ποτήρια για να σερβίρετε τον καφέ βιενουά και αλείψτε το εσωτερικό του φλιτζανιού σας με λίγο σιρόπι σοκολάτας για να τον κάνετε εντυπωσιακό.

Χρόνος προετοιμασίας: 5 λεπτά

Υλικά

  • Υλικά
  • 3 σφηνάκια (90 ml) ζεστού εσπρέσο L'OR
  • π.χ. L'OR Espresso Fortissimo ή L'OR Espresso Splendente
  • ¾ φλιτζανιού βραστό νερό
  • ½ φλιτζάνι σαντιγί
  • 225 γρ. ψιλοκομμένη σοκολάτα καλής ποιότητας
  • ½ φλιτζάνι σαντιγί ή φρέσκια κρέμα γάλακτος για χτύπημα
  • Κανέλα σε σκόνη

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

  1. 01

    Σιγοβράστε ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος σε ένα μεγάλο κατσαρολάκι. Μειώστε τη θερμοκρασία σε χαμηλή.

  2. 02

    Προσθέστε την ψιλοκομμένη σοκολάτα και ανακατέψτε μέχρι να λιώσει και να ομογενοποιηθεί.

  3. 03

    Ρίξτε σταδιακά τον καυτό καφέ και προσθέστε το νερό. Μπορείτε να προσθέσετε και λίγη ζάχαρη, αν το επιθυμείτε.

  4. 04

    Σε ένα άλλο μπολ, χτυπήστε τη σαντιγί μέχρι να σφίξει και αφήστε την στην άκρη.

  5. 05

    Βάλτε το μείγμα του καφέ βιενουά σε φλιτζάνια. Γαρνίρετε με τη σαντιγί, σχηματίζοντας μια στρώση στην κορυφή.

  6. 06

    Πασπαλίστε με κανέλα και σερβίρετε αμέσως.