Κρεμ μπρουλέ με καφέ, σοκολάτα, βανίλια και τσίλι

Χρόνος μαγειρέματος:
10 λεπτά
Χρόνος ψύξης:
2 ώρες

Ένα κρεμώδες επιδόρπιο, με υπέροχη, τραγανή επικάλυψη ζάχαρης. Σε ποιον δεν αρέσει η κρεμ μπρουλέ; Όλοι οι καλεσμένοι σας θα αγαπήσουν σίγουρα αυτήν την κρεμ μπρουλέ με καφέ, σοκολάτα, βανίλια και τσίλι. Μπορείτε να την φτιάξετε και από την προηγούμενη ημέρα, οπότε δεν χρειάζεται να αγχώνεστε. Το τέλειο επιδόρπιο για κάθε περίσταση. Το τσίλι δίνει μια επιπλέον διάσταση στο τέλειο πάντρεμα σοκολάτας & καφέ. Δώστε γεύση!

 

Υλικά

  • 3 γρ. φύλλα ζελατίνης
  • 5 κρόκοι αυγών
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη + 2 κουταλιές της σούπας επιπλέον
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού τσίλι σε σκόνη
  • 2 κάψουλες L'OR Colombia, ristretto, φρεσκοψημένος
  • 1 λοβός βανίλιας, σχισμένος
  • 60 γρ. μαύρη σοκολάτα 70%, χοντροκομμένη

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

  1. 01

    Καλύψτε τα φύλλα ζελατίνης με κρύο νερό και αφήστε τα στην άκρη για 5 λεπτά να μαλακώσουν.

  2. 02

    Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπήστε δυνατά τους κρόκους, τη ζάχαρη και τη μισή σκόνη τσίλι, μέχρι το μείγμα να γίνει ανοιχτό κίτρινο και πολύ κρεμώδες.

  3. 03

    Ρίξτε την κρέμα γάλακτος και τον φρεσκοψημένο L'OR Colombia σε ένα κατσαρολάκι σε δυνατή φωτιά, προσθέστε τον λοβό βανίλιας και αφήστε να πάρει μια ελαφριά βράση. Αποσύρετε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και ρίξτε το μείγμα σιγά σιγά στους κρόκους, ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα για να ενσωματωθούν. Βάλτε το μείγμα των αυγών ξανά στο κατσαρολάκι, μειώστε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και μαγειρέψτε για 1-2 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα, μέχρι η κρέμα να αρχίσει να βράζει.

  4. 04

    Αποσύρετε το κατσαρολάκι από τη φωτιά, στύψτε τα φύλλα ζελατίνης με το χέρι σας για να στραγγίσετε το περίσσιο νερό και ανακατέψτε τα με το σύρμα στην κρέμα. Προσθέστε τη σοκολάτα και ανακατέψτε ξανά με το σύρμα μέχρι να λιώσει και να ομογενοποιηθεί και, στη συνέχεια, προσθέστε την υπόλοιπη σκόνη τσίλι, ανάλογα με την προτίμησή σας.

  5. 05

    Έπειτα, περάστε το μείγμα από ψιλό κόσκινο και μοιράστε το σε 6 ρηχά φορμάκια χωρητικότητας ½ φλιτζανιού. Βάλτε τα στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες ή μέχρι να σταθεροποιηθούν. Η κρεμ μπρουλέ σας είναι σχεδόν έτοιμη.

  6. 06

    Για το σερβίρισμα, πασπαλίστε κάθε κρέμα με λίγη άχνη ζάχαρη και ανακινήστε απαλά για να πάει παντού. Χρησιμοποιώντας ένα φλόγιστρο*, λιώστε τη ζάχαρη μέχρι να γίνει καραμέλα και αφήστε τη να κρυώσει για λίγα λεπτά, για να σκληρύνει και να γίνει σαν γυαλί.