Παρασυρθείτε από αυτό το ελαφρύ και κρεμώδες επιδόρπιο. Η πανακότα είναι ένα από τα αγαπημένα επιδόρπια των Ιταλών. Στα ελληνικά, η πανακότα μπορεί να μεταφραστεί ως ""μαγειρεμένη κρέμα"". Η πανακότα φαίνεται και είναι νόστιμη. Ανακαλύψτε αυτή την παραλλαγή με καφέ και καραμέλα. Μια νόστιμη παραλλαγή, στην οποία οι λάτρεις του καφέ δεν μπορούν να αντισταθούν.
Πανακότα
Αφήστε τα φύλλα ζελατίνης να μουλιάσουν σε κρύο νερό για λίγα λεπτά.
Φτιάξτε ένα φλιτζάνι καφέ L'OR ESPRESSO Ristretto 11. Χρησιμοποιήστε 1 κάψουλα, ώστε να έχετε αρκετό καφέ και για την πανακότα και για τη σάλτσα καφέ-καραμέλας.
Στύψτε τα φύλλα ζελατίνης και ανακατέψτε τα με το μείγμα μέχρι να διαλυθούν.
Αδειάστε το μείγμα της πανακότα σε ένα δοσομετρικό δοχείο και καλύψτε το με ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο. Πιέστε το αλουμινόχαρτο πάνω στο μείγμα για να αποφύγετε τον σχηματισμό κρούστας.
Αφήστε το μείγμα να κρυώσει και ανακατέψτε το περιστασιακά. Όταν έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, αδειάστε την πανακότα σε ποτήρια και αφήστε την να σταθεροποιηθεί στο ψυγείο. Αυτό θα πάρει 1,5 με 2 ώρες.
.
Σάλτσα καφέ-καραμέλας
Βάλτε τη σαντιγί και το κουταλάκι του γλυκού καφέ σε ένα κατσαρολάκι. Θα χρειαστείτε αυτό το μείγμα αργότερα.
Πάρτε ένα κατσαρολάκι με ψηλά τοιχώματα και βάλτε μέσα τη ζάχαρη και το νερό. Ανακατέψτε τα υλικά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
Τοποθετήστε το κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά και σταματήστε να ανακατεύετε το μείγμα.
Εν τω μεταξύ, ζεστάνετε τη σαντιγί με τον καφέ σε χαμηλή φωτιά. Αυτό το μείγμα δεν χρειάζεται να βράσει.
Μόλις η ζάχαρη στο άλλο κατσαρολάκι καραμελώσει, προσθέστε προσεκτικά το ζεστό μείγμα σαντιγί και καφέ. Ανακατέψτε μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί και σβήστε τη φωτιά.
Προσθέστε το βούτυρο και ανακατέψτε καλά.
Αδειάστε τη σάλτσα καφέ-καραμέλας σε μια κατσαρόλα ή σε ένα μπολ και αφήστε την να κρυώσει. Βεβαιωθείτε ότι δεν έχει στερεοποιηθεί.
Βγάλτε την πανακότα από το ψυγείο και προσθέστε μια στρώση από τη σάλτσα καφέ-καραμέλας.