Ένας εκλεπτυσμένος, γλυκός συνδυασμός

Μερίδες: Oppskriften bakes i en paiform med målene 10x30 cm og gir ca. 8–10 stykker
Χρόνος προετοιμασίας: :
5 λεπτά

Ποτήρι: κολονάτο

Γαρνιτούρα: αποξηραμένο ροδοπέταλο, άχνη ζάχαρη

Υλικά

  • 2 σφηνάκια L'OR Espresso Forza
  • 1 - 2 κουταλάκια του γλυκού γάλα
  • x αποξηραμένα ροδοπέταλα
  • x κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σιρόπι ζάχαρης

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

  1. 01

    Σε ένα μπλέντερ προσθέστε ίση ποσότητα αποξηραμένων ροδοπέταλων και ζάχαρης. Χτυπήστε μέχρι να γίνουν λεπτή σκόνη.

  2. 02

    Επικαλύψτε το χείλος του ποτηριού σας με μια μικρή ποσότητα σιροπιού ζάχαρης.

  3. 03

    Βουτήξτε το επικαλυμμένο με σιρόπι χείλος του ποτηριού στη σκόνη αποξηραμένων ροδοπέταλων και ζάχαρης, ώστε να φτιάξετε μια ροζ στρώση τριαντάφυλλου.

  4. 04

    Αφρίστε το γάλα όπως θα κάνατε για έναν καπουτσίνο.

  5. 05

    Ρίξτε τα δύο σφηνάκια εσπρέσο στο ποτήρι, προσέχοντας να μην χυθεί πάνω στο χείλος με τα ροδοπέταλα.

  6. 06

    Ρίξτε ένα κουταλάκι του γλυκού αφρόγαλα στην επιφάνεια του διπλού εσπρέσο, για να σχηματίσετε μια μικρή κορυφή από αφρόγαλα.

  7. 07

    Γαρνίρετε με ένα ολόκληρο αποξηραμένο ροδοπέταλο. Σερβίρετε και απολαύστε.